Project Afvalcontainer Rotterdam slaagt

afvalcontainer rotterdam

Project Afvalcontainer Rotterdam slaagt

In Rotterdam koos het afvalinzamelings- en recyclingteam voor Enevo als ontwikkelingspartner. Dit bedrijf is een toonaangevende innovator op het gebied van afvalinzamelingstechnologie. Het team werkte ook samen met Total Waste Systems (TWS), een toonaangevende Nederlandse dienstverlener. De werkgroep Stadsbeheer Rotterdam bezocht drie andere Nederlandse steden met soortgelijke initiatieven voor afvalinzameling, om de projectparameters vast te stellen en een pilot te ontwikkelen. De twee bedrijven kwamen maandelijks bijeen om het succes van het project te verzekeren.

In Rotterdam worden de meeste huisvuilcontainers ingezameld door middel van een statisch routeplan, waarbij inzamelpunten zijn vastgelegd langs de reguliere routes van de stad nieuwe afvalcontainer rotterdam. Deze strategie leidde tot inefficiƫntie, dus de gemeente identificeerde het probleem en implementeerde een nieuw systeem dat het gebruik van statische routes elimineert. Dit nieuwe systeem omvat sensoren die de vulsnelheden van individuele containers meten, die met de hand worden aangepast. Dit innovatieve systeem is nu in gebruik in Rotterdam.

De haven van Rotterdam is de drukste van Europa en is ook de toegangspoort voor afval op weg naar Aziƫ, Afrika en het Midden-Oosten. Veel van de weggegooide items zijn schadelijk, waaronder elektronisch afval en bouwafval. Kinderen zijn vaak verantwoordelijk voor het demonteren van gevaarlijke stoffen. De Nederlandse overheid beperkt nu de export van alle soorten afval. Het gebruik van een afvalcontainer in Rotterdam maakt het afvoeren van het afval eenvoudig.

Voor meer informatie klik je hier: Afzetbak.nl