Kikkererwten

Kikkererwten koken is eenvoudig!

Vraagt u zich af wat u moet serveren met dat blikje gebakken kip in uw vriezer?

Hier zijn meer dan 15 verschillende manieren om een blik licht gehavende kikkererwten te eten!Van puree tot hartige stoofschotels, alles wat je wilt is hier!Je kunt het aankleden met smaakmakers en kruiden naar keuze.En voor het beste resultaat kun je deze zowel met de huid als met het vlees eten.

Een goede manier om je kikkererwten met schil te eten, is door een smoothie te nemen en kikkererwten te combineren met een basis van yoghurtijs.Mix goed en je hebt een romige en voedzame basis om toe te voegen aan je favoriete smoothie of soep.Als je je kikkererwtenbasis verder wilt aankleden, sprenkel er dan wat olie over voordat je hem serveert.Als je niet van olie houdt, gebruik dan een beetje voedingsgist of balsamicoazijn.Je kunt ook verse groenten toevoegen als je een meer biologische, rauwe smaak aan je maaltijd wilt.

Een andere geweldige manier om te genieten van de nootachtige, kaasachtige, licht pittige smaak van kikkererwten, is door ze te pureren en ze in een burrito te gebruiken of ze in een tortilla te wikkelen.Onthoud gewoon dat hoe langer bonen worden gedroogd, hoe harder en taaier ze worden.Kies dus voor de meest verse bonen die mogelijk zijn.Mungbonen of kikkererwten geroosterd aan het spit zijn de beste weddenschappen;maar voel je vrij om gedroogde tomaten en koriander toe te voegen voor een rokerige, aardse smaak.

Als u uw gebakken items zoals groenten of brood wilt dippen, dan zijn er verschillende manieren om dat te doen.

Ten eerste kun je kikkererwten gebruiken om een lekker en vullend pitabroodje te maken.Gebruik een eetlepel salsa en maal het om goed te combineren met de kikkererwten.Verdeel vervolgens een laag hummus over de bodem en bedek met de gehakte kikkererwten.Rol vervolgens de hummus op en leg de kikkererwten erop.Snijd de wrap of sandwich doormidden en serveer.

Kikkererwten zijn ook een geweldige bron van proteïne, dus probeer wat ossenhaas of andere plakjes kikkererwten te roosteren voor wat extra proteïne aan je dieet.Gekookte kikkererwten vormen een heerlijk voedzaam ontbijt dat gemakkelijk te bereiden, te koken en te eten is.Ze zijn ook een geweldige bron van vezels, waardoor je regelmatig blijft en je een gezond gewicht behoudt.Probeer een in plakjes gesneden kikkererwten te braden voor een geweldige bron van eiwitten en een van de beste voedingsmiddelen die je overdag kunt eten.

Kikkererwten zijn ook een geweldige bron van vezels.

Als je naar de achterkant van een blik kijkt, zie je dat de meeste merken slechts 18 gram vezels per portie bevatten.Omdat een enkele portie gedroogde bonen ongeveer een gram vezels bevat, zijn gedroogde bonen een geweldig tussendoortje met een lage GI.Probeer een handvol gedroogde bonen (met de schaal erop) in een schaal met water in de magnetron te doen voor een makkelijke en caloriearme lunchsnack.Serveer voor een lekker, voedzaam diner een gepofte aardappel met daarop een gegooide salade met gehakte kikkererwten uit blik en salsa.Je voelt je zo gemakkelijk na een maaltijd, maar het beetje tijd dat je bespaart door kikkererwten te roosteren, kan op de lange termijn echt lonend zijn.

 

 

Vind meer info: Novus Ventus Online Shop